Zoek

Je lichaam heeft nood aan vitamine E, omdat het werkt als een antioxidant. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen zogenaamde ‘vrije radicalen’. Waar je vitamine E zoal kunt vinden? In plantaardige oliën!

Hoe werkt het?

Als we inademen, komt er via de longen zuurstof in ons lichaam en kunnen we voedingsbestanddelen zoals suikers en vetten omzetten in energie. Die omzetting gebeurt doordat de zuurstofatomen een verbinding aangaan met de voedingsstoffen. Kort samengevat heet dat het verbrandingsproces. Helaas komen daarbij ook schadelijke stoffen vrij die naar de naam ‘vrije radicalen’ luisteren. Zij vallen de cellen en weefsels in je lichaam aan. Als die stoffen te overvloedig aanwezig zijn, word je sneller ziek. Het voordeel aan vitamine E is dat het de vrije radicalen kan neutraliseren en dus onschadelijk maken.

Hoeveel vitamine E hebben we nodig?

Volgens de Hoge Gezondheidsraad van België hebben volwassen mannen nood aan 13 milligram vitamine E per dag en volwassen vrouwen 11 milligram. Het gebruik van onze oliën kan je – grotendeels – helpen om deze hoeveelheden te bereiken. Zij zijn namelijk allemaal een bron van vitamine E.