Zoek
Pittige burger met rode biet

Verrukkelijk vegetarisch: pittige burger met rode biet

Pittige burger met rode biet

Vind je rode biet erg lekker, maar weet je niet goed hoe je de groente nu juist in je gerechten moet verwerken? Dan is dit recept ideaal. Eenvoudig klaar te maken, superlekker en bovendien nog eens vegetarisch.

Time for Tapas
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

100
g

rode bieten

rode ui
1
teentje

look

350
g

gekookte linzen

Ras el Hanout

1
citroen

Peper en zout

Tuinkers

4
krokant broodje

Bereiding

Hamburgers

  1. Snij de rode biet in stukjes.
  2. Mix de rode biet met de linzen in een blender.
  3. Plet de look en voeg toe aan het rodebietenmengsel.
  4. Kruid het geheel met de Ras el Hanout en wat peper en zout.
  5. Maak mooie burgers van het mengsel en bak ze in de pan met de oliemengeling voor warme bereidingen.

Afwerking

  1. Snij de broodjes open en beleg met de bietenburgers.
  2. Meng de zeste van de citroen onder de mayonaise.
  3. Werk de burgers af met een toefje mayonaise, een beetje tuinkers en wat citroenzeste.

Twist

Geen fan van linzen? Vervang ze dan door kikkererwten.

Ook lekker