Zoek

Tapenade van zongedroogde tomaten

Oorspronkelijk is tapenade een koude, dikke saus op basis van olijven en kappertjes, afkomstig uit de Provençaalse keuken. Het woord ‘tapenade’ betekent dan ook kappertje. Tegenwoordig bestaan er echter heel wat varianten op het traditionele recept, en kun je zelf heerlijke tapenade maken met de ingrediënten die jij het lekkerst vindt. Heb je niet meteen inspiratie? Begin dan met deze versie met zongedroogde tomaten en groene olijven. Succes gegarandeerd!

Hippe Dips
10 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

3
el

Vandemoortele® Koolzaadolie

200
g

uitgelekte zongedroogde tomaten 

75
g

groene olijven 

2
teentje

knoflook 

1
el

citroensap 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in je blender of in je keukenmachine.  
  2. Pureer, maar maak de saus niet te glad. Tapenade is het lekkerst als hij nog wat structuur heeft.
  3. Vind je de tapenade te droog? Voeg er dan nog een beetje koolzaadolie aan toe. 

Twist

Maak je tapenade lekker cheesy door er wat Parmezaanse kaas onder te mengen. Succes verzekerd!

Ook lekker