Zoek
Tartaarsaus - Sauce tartare

De enige echte tartaarsaus 

Tartaarsaus - Sauce tartare

Mayonaise is een veelzijdige basissaus waarmee je heel wat richtingen uit kunt. Tegenwoordig vind je dan ook tal van hippe twists op het recept. Maar soms kun je gerust bij de klassiekers blijven. Tartaarsaus is bijvoorbeeld een variant van mayonaise waaraan je een garnituur van ei, gehakte ui en kruiden toevoegt. Het sausje ontstond in Rusland en is heerlijk bij visgerechten!

Hippe Dips
15 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

300
ml

Vandemoortele® Koolzaadolie

2

eieren

1
el

mosterd 

1
el

azijn 

peper en zout

1
hardgekookt ei
1
el

fijngehakte ui 

1
el

fijngesneden bieslook 

Bereiding

Belangrijk: zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Je haalt dus het best de mosterd en eieren al op voorhand uit de koelkast. 

  1. Maak mayonaise: vul een bokaal met ingrediënten in deze volgorde: de eieren, de mosterd, de azijn, wat peper en zout en tot slot de koolzaadolie. 
  2. Plaats de mixer op de bodem van de bokaal en druk op start. Beweeg de mixer van onder naar boven toe, zodat je alles geleidelijk mengt. Herhaal deze beweging tot je een vaste massa krijgt. 
  3. Snijd het hardgekookte ei in fijne stukjes en meng deze samen met de ui en bieslook door de mayonaise. 

Twist

Kun je kappertjes niet weerstaan? Voeg ze dan toe aan het recept voor een extra lekkere tartaarsaus!
Kappertjes - Câpres

Ook lekker