Zoek
Ansjovismayonaise - Mayonnaise aux anchois

Ansjovismayonaise met een pittige toets

Ansjovismayonaise - Mayonnaise aux anchois

Op zoek naar mayonaise met wat meer pit? Dit recept met ansjovis en chilipeper is er een voor durvers! Al kun je natuurlijk altijd wat zuiniger zijn met de chilipeper om de ideale spicyness te verkrijgen.

Hippe Dips
10 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

300
ml

Vandemoortele® Koolzaadolie

1
blikje

ansjovisfilets  

1

rode chilipeper 

2

eieren 

1
el

mosterd 

1
el

azijn

peper en zout

Bereiding

Belangrijk: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Je haalt dus het best de mosterd en eieren al op voorhand uit de koelkast. 

  1. Maak mayonaise: vul een bokaal met ingrediënten in deze volgorde: de eieren, de mosterd, de azijn, wat peper en zout en tot slot de olie. 
  2. Plaats de mixer op de bodem van de bokaal en druk op start. Beweeg de mixer van onder naar boven toe, zodat je alles geleidelijk mengt. Herhaal deze beweging tot je een vaste massa krijgt. 
  3. Dep twee ansjovisfilets droog en pureer ze.  
  4. Hak de chilipeper (zonder de zaadjes) fijn.  
  5. Meng de ansjovis en de chilipeper onder vijf eetlepels van je versgemaakte mayonaise.

Twist

Wil je wat kleur op je bord? Pimp je ansjovismayonaise dan met ketchup voor een vuurrode smaaksensatie!
Ketchup

Ook lekker