Zoek

Tropical Party noedelslaatje met mango en garnalen

Waan je op een tropisch eiland met dit exotische noedelslaatje. De verrassende combinatie met mango en garnalen doet je dromen van verre oorden. Hou je niet van pikant? Laat de chillipepers dan achterwege. Mag het juist wat pittiger? Voeg er eentje extra toe!

Frisse Slaatjes
30 minuten

Ingredients

Number of persons 4

Marinade:

3
el

rode wijnazijn

1
el

suiker

Slaatje:

250
g

mie noedels

1
bussel

radijsjes

2
kleine chilipeper
2
rode paprika
400
g

garnalen

2
rijpe mango
1
bussel

koriander

1
bussel

munt

1
el

sesamzaadjes

1
handvol

pindanootjes

Bereiding

Marinade:

  1. Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar.

Slaatje:

  1. Snij de radijsjes in schijfjes en laat die 2 uur marineren in de marinade.
  2. Kook de noedels in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze nadien af onder koud water en bewaar ze in een kom.
  3. Snij intussen de paprika in fijne blokjes.
  4. Hak de chili en alle verse kruiden heel fijn en meng die onder de noedels. Kruid goed af met peper en zout.
  5. Snij de mango in reepjes.
  6. Rooster de sesamzaadjes en de pindanootjes.
  7. Schik alles op een bord samen met de garnalen en werk af met de vinaigrette, de sesamzaadjes en de pindanootjes.

Twist

Heerlijk met wat rivierkreeftjes erbij!