Zoek

Salade van gegrilde zalm, gemarineerde ui en dille

Never change a winning team. Zalm en dille zijn namelijk perfecte partners in de keuken. In dit originele recept krijgen ze bovendien wat extra hulp om jou helemaal te charmeren.

Frisse Slaatjes
30 minuten

Ingredients

Number of persons 1

Vandemoortele® Vinaigrette met Mosterd op Grootmoeders Wijze

Vandemoortele® Arachideolie

1
halve rode uit
1
citroen
120
g

zalm

Dille

Peper en zout

1
tl chilivlokken
1
tl sesamzaadjes
1
halve venkel

Munt

Handvol bladspinazie

Bereiding

  1. Snij de ui in dunne ringen en laat marineren in de vinaigrette met wat citroensap.
  2. Stel een kruidenmix samen: mix de chilivlokken met het zout, de sesamzaadjes en de munt.
  3. Besprenkel de zalm met wat olie en smeer in met de kruidenmix (niet op vel).
  4. Verhit een koekenpan en bak de zalm. Eerst een vijftal minuten met het vel naar beneden, tot het vel krokant is. Bak vervolgens nog 2 à 3 minuten op de andere zijde.
  5. Snij de zalm in grove stukken. Leg de zalm op de bladspinazie en fijn gesneden venkel.
  6. Breng op smaak met de vinaigrette.
  7. Werk het gerecht af met de gemarineerde ui, dille, geroosterde sesamzaadjes, citroensap en een beetje citroenzeste.

Ook lekker