Zoek
Slaatje filet d'Anvers - Salade au filet d'Anvers

Luxe slaatje filet  d’Anvers met radijzen

Slaatje filet d'Anvers - Salade au filet d'Anvers

Het fijnste vlees van bij ons? Dat is ongetwijfeld filet d’Anvers. Dit gerookte rundvlees is een heus streekproduct. En hoewel het vaak als broodbeleg gegeten wordt, kun je er heel wat meer kanten mee uit. Wat dacht je van dit luxueus slaatje met gemarineerde radijsjes? 

Frisse Slaatjes
meer dan 60 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Vinaigrette  Honing Mosterd 

Vandemoortele® Arachideolie

160
g

filet  d’Anvers in sneetjes

2
teentje

knoflook

200
g

savooikool 

200
g

sluimererwten

20

radijsjes

1

bruin stokbrood

40
g

pijnboompitten

peper en zout

1
l

water (voor de marinade)

60
cl

azijn (voor de marinade)

150
g

suiker (voor de marinade)

2

laurierblaadje (voor de marinade)

1
stukje

gember (voor de marinade)

Bereiding

  1. Om de radijsjes te marineren, kook je ze in het water met de azijn, suiker, laurierblaadje en gember tot de suiker is opgelost. Laat nadien minimaal 3 uur rusten.  

  2. Was de savooikool en snij in fijne reepjes. Kook de sluimererwten beetgaar. Bak de groenten samen met een scheutje olie.  

  3. Bestrijk fijne sneetjes stokbrood met een laagje classico olijfolie en knoflook. Gril gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.  

  4. Bak de pijnboompitjes in een antikleefpan.  

  5. Schik de savooikool en de sluimererwten op de sneetjes filet d’Anvers. Werk af met de radijsjes en een stukje gegrild stokbrood.   

  6. Versier het slaatje met de honing mosterdvinaigrette voor een zoete én licht pikante smaak.  

Twist

Meer zin in kaas? Vervang de filet d'Anvers dan door geitenkaas voor een iets zachtere smaak.
Geitenkaas -  Fromage de chèvre

Ook lekker