Zoek
Tempura van groenten - Tempura de légumes

Knapperige tempura van groenten

Tempura van groenten - Tempura de légumes

Zin in een oosters voorgerechtje? Met tempura waag je je aan de Japanse keuken. Je hebt echter geen exotische ingrediënten nodig voor deze groenten met een krokant jasje. Het geheim zit ‘m in een luchtig laagje beslag dat je makkelijk zelf maakt en je favoriete dipsaus of mayonaise. Het hoeven dus niet altijd loempia’s te zijn!

Fijne Krokantjes
30 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Frituurolie Original

2
el

maïszetmeel  

6
el

bloem 

15
cl

koud spuitwater met ijsblokjes 

zout 

1
kwart

bloemkool

1
kwart

broccoli

1
halve

zoete puntpaprika (of rode paprika)

1
halve

courgette

3

selderstengel(s)

Bereiding

De groenten 

  1. Was alle groenten grondig en laat ze uitlekken. 
  2. Snij de courgette eerst in stukken van zo’n drie cm lang en verdeel ze vervolgens in vier gelijke partjes.
  3. Snij de broccoli en bloemkool in roosjes. Snij de (ongepelde) zoete paprika in ringen, of in halve ringen als je een rode paprika gebruikt.
  4. Verwijder het bladloof van de selder, breek het onderste deel van elke stengel af en verwijder de taaiste vezels uit de groente. Schil de stengels meet een dunschiller en snijd ze in stukjes van vier centimeter lang
  5. Verzamel alle gesneden groentestukjes in een schaal en zet koel weg.

 

Tempurabeslag

  1. Doe wat ijsblokjes in een schaaltje en schenk er koud water bij. Voeg de bloem en een snuifje zout toe.
  2. Meng alles kort tot je een ijskoud en egaal papje krijgt.  

 

Bakken

  1. Verhit de friteuse tot 175°C.  
  2. Dip de groenten één voor één in het beslag en bak ze goudbruin in de hete frituurolie. Doe dit steeds in kleine hoeveelheden om te voorkomen dat de tempura aan elkaar gaat kleven. Haal ook het mandje uit de frituurolie zodat het deeg er niet aan blijft kleven.
  3. Schik de tempura op een vel keukenpapier zodat de overtollige olie kan uitlekken. 

Twist

Nu je een meester bent in het maken van tempura, kun je aan het experimenteren gaan! Wat dacht je van scampi of kip in een krokant tempurajasje?
Tempura van scampi - Tempura de langoustines

Ook lekker