Zoek
Gebraiseerde seizoensgroenten - Légumes braisés

Gebraiseerde seizoensgroenten

Gebraiseerde seizoensgroenten - Légumes braisés

Braiseren of smoren is een techniek waarmee je onder meer groenten en vlees boterzacht klaarmaakt. Vooral voor vezelrijke groenten is deze techniek aangeraden, omdat je door gewoon koken niet altijd het gewenste resultaat krijgt. Hoewel je kunt investeren in een heuse braiseerpan, waarin je de groentes langzaam gaart, gaan we in dit recept gewoon aan de slag met de oven. Een recept dat iets meer tijd in beslag neemt, maar het resultaat is het dubbel en dik waard!

Side Dishes
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

seizoensgroenten

peper en zout

tijm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

  1. Snijd de groenten in stukken van minstens 2,5 cm.
  2. Kook de groenten gaar in lichtgezouten water. 
  3. Spoel ze af onder stromend koud water. 
  4. Doe de voorgekookte groenten in een ovenschaal. 
  5. Kruid met peper, zout en tijm. 
  6. Besprenkel met arachideolie.
  7. Laat verder garen in de oven.

Twist

Niet enkel zomergroenten, maar ook herfst- en wintergroenten zijn heerlijk als je ze op deze manier bereidt.
Wintergroenten -  Légumes d'hiver

Ook lekker