Zoek

Gebakken zalm met olijven en kappertjes

Broccolini, dat zijn geen kleine broccoli’s, maar een kruising tussen broccoli en een Chinese koolsoort. Wel even lekker als broccoli en ook de steeltjes zijn, net als bij broccoli super voedzaam en lekker. Altijd lekker bij zalm. De kappertjes en olijven geven dit gerecht een zuiders tintje.

Echte Smaakmakers
45 minuten

Ingredients

Aantal personen 4

Vandemoortele® Arachideolie

600
g

zalm op vel

200
g

broccolini

1

citroen

Dille

Rood pepertje

70
g

groene olijven zonder pit

2
el

kappertjes 

125
g

kersentomaat

Peper

Zeezout

Bereiding

  1. Stoom de broccolini beetgaar.
  2. Snij de citroen in schijfjes, hak het rode pepertje fijn en snij de kerstomaten in stukjes.
  3. Leg de zalm samen met de broccolini in een ovenschaal met bakpapier.
  4. Leg daar bovenop de schijfjes citroen, snippers rode peper, olijven, kappertjes en de kerstomaatjes. Kruid af met peper en zeezout.
  5. Besprenkel met olie en bak 20 min. op 180°C.

 

Twist

Lekker met een smeuïge puree van tuinkruiden erbij!

Ook lekker