Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Zuiderse marinade

Dé ster van de Italiaans keuken? Echte buffelmozzarella. Mozzarella is zonder twijfel de meest populaire kaassoort ter wereld, en wanneer je hem combineert met verse tomaat heb je alles voor een geslaagd aperitiefhapje. Maak het helemaal af met een verrassend pittige, zuiderse marinade voor dat ultieme zomerse gevoel. Wedden dat niemand dit gerechtje zal kunnen weerstaan?

Ingrediënten

Aantal personen 4

3 el
Vandemoortele® Zonnebloemolie 
1 tl
verse tijm, fijngehakt 
1 tl
verse oregano, fijngehakt 
1 kwart tl
rode chilivlokken 
Rasp van citroen
1 snuifje
zout
Eventueel: kerstomaten

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kom. 
  2. Laat de mozzarellabolletjes 1 nacht marineren in de koelkast.
  3. Roer af en toe om, zodat alle mozzarellabolletjes onder de olie blijven.   
  4. Haal 30 minuten voor serveren uit de koelkast. 
  5. Voeg er eventueel nog verse, hele kerstomaten aan toe.  

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Helemaal dol op de zuiderse marinade? Dan ben je zeker ook fan van de combinatie met courgette!

Ook lekker

Alle recepten

Knoflookmarinade

Knoflook is niet alleen een veelzijdig smaakbommetje dat oorspronkelijk vooral in de Franse en mediterrane keuken gebruikt werd,...

Thumbnail

Oosterse marinade 

Soms hoef je het niet ver te zoeken om je in exotische oorden te wanen. Wanneer je je aan de Aziatische keuken waagt, ontdek je...

Thumbnail

Barbecuemarinade 

De zomer begint pas écht bij de eerste barbecue met vrienden of familie. En hoewel iedereen z’n vlees graag anders heeft – bleu,...