Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Vismarinade

Vis en citroen zijn een onafscheidelijk duo. Oorspronkelijk werd citroensap vooral bij vis geserveerd om de ‘vissige’ geur te neutraliseren. Maar citroen is ook gewoon heerlijk bij vis. Geen wonder dus dat we deze citrusmarinade daarom het liefst met een vette vissoort zoals zalm, sardines of makreel combineren. Heerlijk fris!

Ingrediënten

Aantal personen 4

6 el
Vandemoortele® Zonnebloemolie 
1
fijn gesneden sjalot 
groene zachte peperbollen 
scheutje citroensap 
zout
bieslook en dille, om af te werken.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een kom.
  2. Giet de marinade in een plat bord of op een schaal, en leg er de vis in. Strijk deze bovenaan ook nog in met wat van de marinade. Zet dan 4 uur in de koelkast. Door de marinade zal de vis natuurlijk garen en is  bakken niet meer nodig. 
  3. Haal uit de koelkast. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesnipperde bieslook (en eventueel wat dille). 

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Geef je marinade nog een extra citrustoets door er wat zeste van citroen aan toe te voegen. Zuur genieten!

Ook lekker

Alle recepten

Pittige marinade voor gevogelte 

Dat je met een marinade flink wat meer pit aan kip kunt geven, wist je wellicht al. Maar gevogelte marineren heeft nog andere...

Pittige chimichurrimarinade 

Deze pittige chimichurri komt recht uit Zuid-Amerika. In Argentinië en Uruguay krijg je deze smaakmaker standaard bij gegrild...

Citrusmarinade

Het geheim van een lekkere smaakmaker zit ‘m in de verrassende combinatie van ingrediënten. In deze marinade proef je het frisse...