Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Tempura van groenten

Zin in een oosters voorgerechtje? Met tempura waag je je aan de Japanse keuken. Je hebt echter geen exotische ingrediënten nodig voor deze groenten met een krokant jasje. Het geheim zit ‘m in een luchtig laagje beslag dat je makkelijk zelf maakt en je favoriete dipsaus of mayonaise. Het hoeven dus niet altijd loempia’s te zijn!

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Frituurolie Minder Geuren
2 el
maïszetmeel  
6 el
bloem 
15 cl
koud spuitwater met ijsblokjes 
zout 
1 kwart
bloemkool
1 kwart
broccoli
1 halve
zoete puntpaprika (of rode paprika)
1 halve
courgette
3
selderstengel(s)

Bereiding

De groenten 
  1. Was alle groenten grondig en laat ze uitlekken. 
  2. Snij de courgette eerst in stukken van zo’n drie cm lang en verdeel ze vervolgens in vier gelijke partjes.
  3. Snij de broccoli en bloemkool in roosjes. Snij de (ongepelde) zoete paprika in ringen, of in halve ringen als je een rode paprika gebruikt.
  4. Verwijder het bladloof van de selder, breek het onderste deel van elke stengel af en verwijder de taaiste vezels uit de groente. Schil de stengels meet een dunschiller en snijd ze in stukjes van vier centimeter lang
  5. Verzamel alle gesneden groentestukjes in een schaal en zet koel weg.
  Tempurabeslag
  1. Doe wat ijsblokjes in een schaaltje en schenk er koud water bij. Voeg de bloem en een snuifje zout toe.
  2. Meng alles kort tot je een ijskoud en egaal papje krijgt.  
  Bakken
  1. Verhit de friteuse tot 175°C.  
  2. Dip de groenten één voor één in het beslag en bak ze goudbruin in de hete frituurolie. Doe dit steeds in kleine hoeveelheden om te voorkomen dat de tempura aan elkaar gaat kleven. Haal ook het mandje uit de frituurolie zodat het deeg er niet aan blijft kleven.
  3. Schik de tempura op een vel keukenpapier zodat de overtollige olie kan uitlekken. 

Frituurolie Minder Geuren

Wil je graag frituren, maar zonder zware baklucht? Dan moet je Vandemoortele® Frituurolie Minder Geuren gebruiken! Ontdek er...

Meer info

Twist

Nu je een meester bent in het maken van tempura, kun je aan het experimenteren gaan! Wat dacht je van scampi of kip in een krokant tempurajasje?

Ook lekker

Alle recepten

Gefrituurde avocado

Avocado is een van de hipste vruchten van het moment. Een perfect rijpe avocado is heerlijk om zo uit te lepelen met wat zout en...

Gevulde en gefrituurde olijven

Olijven zijn op zich al een verfijnd aperitiefhapje, maar wist je al dat ze ook bijzonder veelzijdig zijn? Niet alleen heb je...

Frietjes van zoete aardappel

Belgen zijn terecht verzot op frietjes. Heb je echter geen zin in gewone aardappelen, dan kun je ook met zoete aardappel aan de...