Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Slaatje witloof 

Witloof is een écht Belgisch product dat voor het eerst in een Brusselse kelder werd geteeld. Iedereen kent witloof met ham en kaassaus, maar met deze groente kun je eindeloos variëren. Bijvoorbeeld door hem rauw te verwerken in een slaatje. Houden jij of je kinderen niet zo van de bittere smaak? Een beetje light mosterd Vinaigrette doet wonderen!

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Vinaigrette Light Mosterd 
Vandemoortele® Olijfolie Classico
8
witloofstronkjes
2 trossen
blauwe druiven
waterkers 
peper en zout
8 sneetjes
boerenbrood 
4 sneetjes
brokkelkaas 

Bereiding

  1. Was het witloof en maak blaadje per blaadje los. 
  2. Snij het boerenbrood in blokjes en schik op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats onder de grill in een voorverwarmde oven op 180°C.  
  3. Leg de waterkers op de borden samen met enkele blaadjes witloof, blauwe druiven, het boerenbrood en de kaas.   
  4. Werk af met de light mosterdvinaigrette. De mosterdzaadjes in deze vinaigrette zorgen voor een pittige toets die je zintuigen prikkelt en het bittere van het witloof verzacht.

Vinaigrette Light Mosterd

Mogen je gerechten wat meer power hebben, maar hou je het liefst wel light? Ga dan voor Vandemoortele® Light Mosterd...

Meer info

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Zin in variatie? Vervang de brokkelkaas dan eens door blauwe kaas!

Ook lekker

Alle recepten
Miniatuurvoorbeeld

Slaatje  filet  d’Anvers

Het fijnste vlees van bij ons? Dat is ongetwijfeld filet d’Anvers. Dit gerookte rundvlees is een heus streekproduct. En hoewel...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met witte asperges 

Asperges zijn een ware delicatesse. Geen wonder dus dat we ze ook al eens ‘wit goud’ noemen. Het klassieke recept is natuurlijk...

Vignette

Slaatje tomaat-garnaal 

Bij een traditionele tomaat-garnaal krijg je meestal een tomaat gevuld met Noordzeegarnalen en zelfgemaakte mayonaise...