Zoek
Slaatje witloof - Salade de chicons

Heerlijk zacht slaatje met witloof 

Slaatje witloof - Salade de chicons

Witloof is een écht Belgisch product dat voor het eerst in een Brusselse kelder werd geteeld. Iedereen kent witloof met ham en kaassaus, maar met deze groente kun je eindeloos variëren. Bijvoorbeeld door hem rauw te verwerken in een slaatje. Houden jij of je kinderen niet zo van de bittere smaak? Een beetje light mosterd Vinaigrette doet wonderen!

Frisse Slaatjes
30 minuten

Ingredients

Number of persons 4

Vandemoortele® Vinaigrette Light Mosterd 
Vandemoortele® Arachideolie
8
witloofstronkjes
2
tros
blauwe druiven
waterkers 
peper en zout
8
sneetje
boerenbrood 
4
sneetje
brokkelkaas 

Bereiding

  1. Was het witloof en maak blaadje per blaadje los. 
  2. Snij het boerenbrood in blokjes en schik op een bakplaat. Besprenkel met olie en kruid met peper en zout. Plaats onder de grill in een voorverwarmde oven op 180°C.  
  3. Leg de waterkers op de borden samen met enkele blaadjes witloof, blauwe druiven, het boerenbrood en de kaas.   
  4. Werk het slaatje af met de light mosterdvinaigrette. De mosterdzaadjes in deze vinaigrette zorgen voor een pittige toets die je zintuigen prikkelt en het bittere van het witloof verzacht.

Twist

Zin in variatie? Vervang de brokkelkaas dan eens door blauwe kaas!
Blauwe kaas - Fromage bleu

Ook lekker