Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Slaatje met witte asperges 

Asperges zijn een ware delicatesse. Geen wonder dus dat we ze ook al eens ‘wit goud’ noemen. Het klassieke recept is natuurlijk asperges à la flamande, waarbij de groenten klaargemaakt worden met eieren, olie en peterselie. Maar omdat het aspergeseizoen vaak samenvalt met het eerste mooie lenteweer, zijn ze ook het ideale ingrediënt voor een heerlijk slaatje.

Ingrediënten

Aantal personen 2

Vandemoortele® Vinaigrette Caesar 
Vandemoortele® Olijfolie Classico  
8
witte, geschilde asperges
2
sneetjes Breydelham 
100 g
veldsla 
8
krielaardappelen 
1
ei
peper en zout 
verse peterselie & tijm 

Bereiding

  1. Gril de asperges in wat classico olijfolie. 
  2. Was de krieltjes en snijd ze in twee. Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en verse tijm. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en overgiet ze met een scheutje classico olijfolie. 
  3. Kook het eitje 8 minuten en maak er samen met de versgesneden peterselie een crumble van. 
  4. Verdeel de asperges over twee borden. Voeg er de veldsla en de gebakken krielaardappelen aan toe. Leg er de sneetjes Breydelham op en strooi er de crumble van ei en peterselie over. 
  5. Werk af met Caesar vinaigrette.

Vinaigrette Caesar

Dé smaakmaker voor je caesarsalade met kip? Vandemoortele® Caesar Vinaigrette! Ontdek hem hier.

Meer info

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Vervang de Breydelham door garnalen voor een meer maritiem slaatje.

Ook lekker

Alle recepten
Vignette

Slaatje tomaat-garnaal 

Bij een traditionele tomaat-garnaal krijg je meestal een tomaat gevuld met Noordzeegarnalen en zelfgemaakte mayonaise...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met  forel 

Wist je dat forel familie is van de zalm? Van deze zoetwatervis vind je talloze soorten in Europa en Noord-Amerika. Elk met hun...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met aardbei

Eet je aardbeien alleen met poedersuiker? Dan wordt het hoog tijd dat je dit zomerse recept eens uittest. De truc is om het zoete...