Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Slaatje met  appel 

Met de simpelste ingrediënten maak je vaak de lekkerste gerechten. In dit recept is een eenvoudige appel de ster. Maar laten we deze vrucht niet onderschatten: er bestaan meer dan zevenduizend appelrassen, en hun smaak gaat van friszuur tot zoet. Bovendien kun je met appels alle kanten uit: rauw, gestoofd, gebakken, … In dit recept kiezen we voor een zoete toets, waardoor dit recept een hit is bij kinderen. Voor de grote mensen voegen we er op het einde wat pit aan toe.

Ingrediënten

Aantal personen 2

Vandemoortele® Vinaigrette Mosterd op Grootmoeders Wijze 
1
appel
1
ringworst
100 g
rucola
100 g
tuinboontjes
1
ajuin
peren-appelstroop uit de streek 

Bereiding

  1. Snij de appel in partjes en de ajuin in ringetjes. Stoof deze in een beetje stroop in een antikleefpan.  
  2. Kook de tuinboontjes gaar, laat ze afkoelen in koud water en dop ze.  
  3. Snij de ringworst in fijne schijfjes.  
  4. Leg de rucola op twee borden samen met de tuinboontjes, de ringworst, de appel en de ajuin.   
  5. Voeg een scheut mosterdvinaigrette toe, perfect bij deze salade.  

Vinaigrette Mosterd op Grootmoeders Wijze

Wie houdt er niet van al het lekkers dat grootmoeder op tafel toverde? Deze mosterdvinaigrette past mooi bij alle slaatjes,...

Meer info

Twist

Geen zin in ringworst? Maak het slaatje dan gewoon met kaas en wat noten!

Ook lekker

Alle recepten
Miniatuurvoorbeeld

Slaatje witloof 

Witloof is een écht Belgisch product dat voor het eerst in een Brusselse kelder werd geteeld. Iedereen kent witloof met ham en...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje  filet  d’Anvers

Het fijnste vlees van bij ons? Dat is ongetwijfeld filet d’Anvers. Dit gerookte rundvlees is een heus streekproduct. En hoewel...

Miniatuurvoorbeeld

Slaatje met witte asperges 

Asperges zijn een ware delicatesse. Geen wonder dus dat we ze ook al eens ‘wit goud’ noemen. Het klassieke recept is natuurlijk...