Ingredients
Aantal personen 4
Vandemoortele® Vinaigrette Honing Mosterd
Vandemoortele® Arachideolie
160
g
filet d’Anvers in sneetjes
2
teentje
knoflook
200
g
savooikool
200
g
sluimererwten
20
radijsjes
1
bruin stokbrood
40
g
pijnboompitten
peper en zout
1
l
water (voor de marinade)
60
cl
azijn (voor de marinade)
150
g
suiker (voor de marinade)
2
laurierblaadje (voor de marinade)
1
stukje
gember (voor de marinade)
Bereiding
- Om de radijsjes te marineren, kook je ze in het water met de azijn, suiker, laurierblaadje en gember tot de suiker is opgelost. Laat nadien minimaal 3 uur rusten.
- Was de savooikool en snij in fijne reepjes. Kook de sluimererwten beetgaar. Bak de groenten samen met een scheutje olie.
- Bestrijk fijne sneetjes stokbrood met een laagje classico olijfolie en knoflook. Gril gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Bak de pijnboompitjes in een antikleefpan.
- Schik de savooikool en de sluimererwten op de sneetjes filet d’Anvers. Werk af met de radijsjes en een stukje gegrild stokbrood.
- Versier het slaatje met de honing mosterdvinaigrette voor een zoete én licht pikante smaak.