Zoek
Rode bieten-dipsaus - Trempette à la betterave rouge

Smeuïge dipsaus van rode bieten

Rode bieten-dipsaus - Trempette à la betterave rouge

Heb je al eens aan rode biet gedacht als basis voor een dipsaus? Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Rode bieten behoren namelijk tot de categorie superfood-groenten. Ze zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels, en bevatten bovendien een goede dosis antioxidanten. Parmezaanse kaas geeft dit recept een aparte touch. Perfect als aperitiefhapje. 

Hippe Dips
15 minuten

Ingredients

Number of persons 4

5
el
Vandemoortele® Arachideolie
300
g
rode bieten (geschild, in schijfjes van 0,5 cm) 
1
teentje
knoflook, gepeld 
2
el
geraspte Parmezaanse kaas 
peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.  
  2. Leg de schijfjes rode biet op een bakplaat en besprenkel met olie. Kruid naar smaak met peper en zout.  
  3. Rooster de bieten 30 minuten, tot ze zacht zijn.  
  4. Doe de rode bieten samen met de andere ingrediënten in de blender en mix goed.  
  5. Kruid de dipsaus van rode bieten eventueel bij met peper en zout.  

Twist

Voeg wat stukjes walnoot toe aan je dipsaus voor meer crunch.
Walnoot crunch - Craquement de noix

Ook lekker