Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Razendsnel mayonaise maken

Wist je al dat mayonaise een eeuwenoude saus is? Het recept werd wellicht al in de 18e eeuw vastgelegd. Er zijn zelfs heuse richtlijnen die bepalen welke ingrediënten wel én niet in mayonaise thuishoren. Een mixer gebruiken, is gelukkig wel toegestaan. Snel en lekker bij je zelfgemaakte frietjes!

Ingrediënten

Aantal personen 4

300 ml
Vandemoortele® Maïsolie 
2
eieren
1 el
mosterd
peper en zout

Bereiding

Belangrijk: haal de mosterd en eieren op voorhand uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur zijn voordat je aan de mayonaise begint.
  1. Vul een bokaal met de ingrediënten in deze volgorde: eerst de eieren, dan de mosterd, de azijn, wat peper en zout en tot slot de maïsolie. 
  2. Plaats de mixer op de bodem van de bokaal en druk op start. Beweeg de mixer van onder naar boven toe, zodat je alles geleidelijk mengt. Als je een vaste massa krijgt is de mayonaise klaar!

Maïsolie

Ben je een zoetekauw? Dan is maïsolie met zijn lichtzoete toets ideaal voor jou! Ontdek er hier alles over.

Meer info

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Zelf cocktailsaus maken

Als kind maakte je misschien ook al cocktailsaus door de mayonaise op je bord met ketchup te mengen. Gelukkig is er ook een...

Thumbnail

Zelf mayonaise maken zonder mixer

We wisten het al langer: frietjes met mayonaise zijn een gouden duo, en niet alleen omdat wij Belgen dat gewoon zijn. Zo...

Limoenmayonaise 

Tijd om je aloude mayonaiserecept een frisse twist te geven? Met wat limoen – en koriander voor de liefhebbers! – tover je deze...