Zoek
Spicy veggieburger met koriander

Pikant plezant: spicy veggieburger met koriander

Spicy veggieburger met koriander

Ben je vegetariër en mag het voor jou weleens wat pikanter? Of heb je je gewoon besloten om wat minder vlees te eten en ben je op zoek naar een smakelijk recept? Dan is deze spicy veggieburger met koriander echt een aanrader!

Time for Tapas
meer dan 60 minuten

Ingredients

Number of persons 4

250
g
gekookte kikkererwten
100
g
maïs
Koriander
Munt
Lente-ui
1
halve rode chilipeper
Komijn
Korianderpoeder
Currypoeder
4
el
paneermeel
1
halve limoen
Peper en zout
4
bruin broodje
Een paar radijzen

Bereiding

Hamburger
  1. Hak de koriander, de munt, de rode chilipeper en het lente-uitje fijn.
  2. Doe de kikkererwten en de maïs in een blender en mix tot een smeuïg geheel. Meng er de fijngehakte kruiden en de helft van het paneermeel onder.
  3. Breng het mengsel op smaak met komijn, currypoeder en wat peper en zout.
  4. Voeg het limoensap toe en laat het mengsel tien minuten opstijven.
  5. Vorm burgers van het mengsel.
  6. Wentel de burgers door de rest van het paneermeel, en laat ze een halfuur rusten in de koelkast.
  7. Bak de burgers goudbruin in de oliemengeling voor warme bereidingen.
  Afwerking
  1. Snij de radijzen in flinterdunne schijfjes en meng ze onder de mayonaise.
  2. Snij de broodjes open en beleg met de veggieburgers en de radijzenmayonaise.
  3. Leg nog wat extra schijfjes radijs op de mayonaise.
  4. Snij nog wat lente-uitjes overlangs en leg ze in water zodat ze mooi opkrullen, en werk de burgers ermee af.

Twist

Heb je het niet zo voor kikkererwten? Vervang ze dan door linzen!

Ook lekker