Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Pannenkoeken 

stapel pannenkoeken

Of het nu pannekoeken of pannenkoeken is, kan ons niet schelen. Zolang het maar smaakt. Over de hele wereld heb je pannenkoeken in verschillende varianten, van dun tot dik en van zoet tot hartig. In dit recept kiezen we voor de klassieke pannenkoek, die heerlijk smaakt met suiker, confituur of (zelfgemaakte) chocopasta. Mogen jij of je gasten geen zuivel eten? Vervang de melk dan door plantaardige ‘melk’ naar keuze.

Ingrediënten

Aantal personen 8

4 el
Vandemoortele® Arachideolie 
400 g
bloem
140 g
suiker (optioneel)
1 l
melk
4
eieren

Bereiding

  1. Meng de bloem, eieren, suiker, melk en de arachideolie. Roer goed met een klopper om klonters in je deeg te voorkomen. Je kunt het deeg ook altijd in de blender mengen.
  2. Doe wat arachideolie in een pan. Wacht tot de olie goed heet is en schep er een lepel deeg in. Begin onmiddellijk te draaien met de pan, zodat dat het deeg mooi verdeeld wordt.  
  3. Gebruik een spatel om de pannenkoek voor de eerste keer om te draaien. 
  4. Laat bakken aan de andere kant. 

Arachideolie

Je beste grill- én wokmaatje? Arachideolie natuurlijk! Vandemoortele® vertelt er je alles over.

Meer info

Twist

Heb je nog een paar (over)rijpe bananen liggen? Vervang een deel van de melk in het recept dan door geprakte bananen en je hebt heerlijke banana pancakes!

Ook lekker

Alle recepten
Miniatuurvoorbeeld

Chocoladekoekjes 

De lekkerste koekjes bak je zelf. Met dit kindvriendelijke recept tover je in geen tijd heerlijke chocoladekoekjes uit de oven....

Miniatuurvoorbeeld

Appelcake 

Wie houdt er niet van appelcake? Met dit recept wordt zelf cake bakken eenvoudiger dan ooit. Én na het bakken, ruikt je huis...

Miniatuurvoorbeeld

Brusselse Wafels 

Wat is nu weer het verschil tussen Brusselse en Luikse wafels? De Brusselse variant is luchtig en krokant, terwijl de Luikse een...