Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Oosterse marinade 

Soms hoef je het niet ver te zoeken om je in exotische oorden te wanen. Wanneer je je aan de Aziatische keuken waagt, ontdek je vanzelf een wereld vol smaken. Het geheim? Kruiden en verse ingrediënten. Deze frisse en licht pittige marinade bevat alvast heel wat typisch oosterse smaakmakers zoals koriander en gember en is heerlijk bij visgerechten.

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 tl
Vandemoortele® Zonnebloemolie 
3 el
ketjap-marinade 
3 el
zoete chilisaus 
1 el
vissaus 
1 tl
fijngesneden koriander 
limoenen
(sap en rasp) 
1 stukje
vers geraspte gember
1 geraspt teentje
knoflook
peper en zout

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Voeg in blokjes gesneden zalmfilet of andere vis toe en laat minstens een half uurtje marineren.

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Staat er sushi op het menu? Vervang de sojasaus dan door deze lekkere marinade voor een echte sushismaakexplosie!

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Barbecuemarinade 

De zomer begint pas écht bij de eerste barbecue met vrienden of familie. En hoewel iedereen z’n vlees graag anders heeft – bleu,...

Thumbnail

Gyrosmarinade 

Gyros is een traditioneel Grieks vleesgerecht. De benaming komt van het Griekse woord ‘guros’ wat ‘ronddraaien’ betekent. Net...

Vismarinade

Vis en citroen zijn een onafscheidelijk duo. Oorspronkelijk werd citroensap vooral bij vis geserveerd om de ‘vissige’ geur te...