Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Minipizzaatjes met hummus en look-muntdressing

Pizza is altijd een feest: iedereen lust deze Italiaanse klassieker, en je wordt er instant gelukkig van. Maar wat als je je niet tot één pizza zou moeten beperken? Dankzij onze minipizzaatjes pak je zonder zorgen een extra portie. Da’s extra genieten! Serveer deze originele hapjes met een look-muntdressing en tomatensalade voor een heerlijk frisse toets.

Ingrediënten

Aantal personen 4

450 g
kikkererwten
1 citroen
3 teentjes
knoflook
3 eetlepels
tahin sesampasta
1 koffielepel
ras el hanout
1 rode paprika
10 takjes
munt
1 rol
bladerdeeg
100 ml
appelazijn
5 takjes
peterselie
1 rode ui
5 kerstomaatjes
Peper en zout

Bereiding

Maak eerst de hummus: 
  1. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat ze uitlekken.  
  2. Doe de kikkererwten, het sap van een halve citroen en de fijngehakte knoflook in een hoge beker. Voeg een snuifje zout, wat peper en 5 eetlepels water toe.  
  3. Giet een flinke scheut oliemengeling voor warme bereidingen in de beker, want de hummus gaat nog in de oven. 
  4. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.  
Ga verder met de pizzaatjes: 
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  2. Verhit een scheutje oliemengeling voor warme bereidingen in een pan en fruit de fijngehakte knoflook samen met 1 koffielepel ras el hanout op een zacht vuurtje. 
  3. Snij de paprika in fijne blokjes en pers de citroen. Snipper de munt fijn. 
  4. Voeg de paprikablokjes toe aan de pan en laat ze twee minuten mee garen. Blus de ingrediënten met 4 eetlepels citroensap en voeg de fijngehakte munt toe. Werk af met peper en zout en haal de pan vervolgens van het vuur. 
  5. Rol het bladerdeeg uit. Gebruik een uitsteekvorm of een glas om rondjes uit het bladerdeeg te steken. Dit worden de pizzabodems. 
  6. Schik de bodems op een bakplaat bedekt met bakpapier en smeer ze in met hummus. Blijf 1 centimeter verwijderd van de rand. 
  7. Verdeel het paprikamengsel over de pizzabodems. 
  8. Zet de pizzaatjes in de voorverwarmde oven en laat ze 15 à 20 minuten bakken tot ze lekker krokant zijn.  
Nu nog even afwerken: 
  1. Snij de tomaten in fijne plakjes en meng ze met fijngesnipperde rode ui. 
  2. Voeg 100 milliliter appelazijn en 100 milliliter oliemengeling voor koude bereidingen samen in een maatbeker. Kruid af met peper en zout, een teentje knoflook en een handvol munt en peterselie. Mix het geheel met een staafmixer. 
  3. Haal de minipizzaatjes uit de oven en verdeel in porties. Werk af met de munt-lookdressing en de tomatensalade. Serveer de pizzaatjes meteen.  
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Oliemengeling voor warme bereidingen

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor warme bereidingen van...

Meer info
Vandemoortele Blend 5 olieën - Vandemoortele Melange 5 huiles

Oliemengeling voor koude bereidingen

Weet je niet welke olie je voor koude bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor koude bereidingen van...

Meer info

Twist

Benieuwd hoe chef Sofie Dumont deze minipizzaatjes klaarmaakt? Check snel de video!

Ook lekker

Alle recepten

Hamburgers met boerenkoolsalade en groentefrietjes

Hamburgers met frietjes: er zijn weinig combo’s die zó goed werken. Als je het gerecht pimpt met een smakelijke boerenkoolsalade,...

Bladerdeegrolletjes gevuld met champignons en spekjes met een komkommerdip

Bladerdeeghapjes laten zich niet alleen mooi presenteren bij het aperitief; je kunt ze bovendien vullen met allerhande...

Pasta met paprikapesto en courgette

Als je aan tien vrienden vraagt wat hun favoriete pasta is, krijg je wellicht tien verschillende antwoorden. Maar wacht tot ze...