Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Knoflookmarinade

Knoflook is niet alleen een veelzijdig smaakbommetje dat oorspronkelijk vooral in de Franse en mediterrane keuken gebruikt werd, er worden ook heel wat gezondheidsvoordelen aan toegedicht. Tegenwoordig vind je knoflook dan ook in heel wat recepten terug, van kruidenboter tot marinade. En de sterke geur? Daar heb je geen last van als iedereen van dit gerecht smult!

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 el
Vandemoortele® Olijfolie Classico 
4 teentje
knoflook, fijngehakt
peterselie 
2 el
honing 
peper en zout 
1
lente-ui
1
rode peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
  1. Snijd de aubergines in 2 helften en bestrooi met wat zout. Laat gedurende 30 minuten intrekken, spoel af met koud water en dep de aubergines voorzichtig droog. 
  2. Maak ondertussen de marinade door alle ingrediënten in een kom te mengen. Besprenkel hiermee de drooggedepte aubergines. 
  3. Bak de aubergines 25 à 30 min in de oven met de gesneden kant naar beneden. Draai de laatste 10 min om.
  4. Werk af met lente-ui en rode peper. 

Olijfolie Classico 

Op zoek naar een zachtere toetst dan extra vierge olijfolie voor je warme bereidingen? Die vind je bij Vandemoortele®...

Meer info

Twist

Heb je nog wat marinade op overschot? Dan schaft de pot vanavond … pasta! De pastasaus kun je namelijk lekker op smaak brengen met het restje marinade.

Tomato Pasta

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Oosterse marinade 

Soms hoef je het niet ver te zoeken om je in exotische oorden te wanen. Wanneer je je aan de Aziatische keuken waagt, ontdek je...

Thumbnail

Barbecuemarinade 

De zomer begint pas écht bij de eerste barbecue met vrienden of familie. En hoewel iedereen z’n vlees graag anders heeft – bleu,...

Thumbnail

Gyrosmarinade 

Gyros is een traditioneel Grieks vleesgerecht. De benaming komt van het Griekse woord ‘guros’ wat ‘ronddraaien’ betekent. Net...