Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Heerlijke salade met parelcouscous, mozzarella en aubergine

Aubergine

Een gerecht met gegrilde aubergine brengt je instant in vakantiestemming. Niet slecht, als je het ons vraagt! Dit recept in een one-way ticket naar zuiderse sferen.

Ingrediënten

Aantal personen 2

Vandemoortele® Bieslook vinaigrette     
1 aubergine
Grof zeezout
125 g
parelcoussous of taboulé
150 g
mozarellabolletjes
75 g
gemarineerde tomaatjes
50 g
gele en groene kerstomaatjes  
Bieslook en bieslookbloemetjes
Platte peterselie

Bereiding

  1. Snij de aubergine in dunne plakjes en bestrooi die met grof zeezout. Laat een half uurtje inwerken. Verwijder met een keukenpapiertje het zout en gril de plakjes aubergine op een grillplaat.
  2. Kook de parelcouscous en laat afkoelen.
  3. Vermeng de parelcouscous met de gemarineerde tomaatjes en de bolletjes mozzarella.
  4. Werk het geheel al met enkele verse kerstomaatjes.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Werk af met bieslook, bieslookbloemetjes en platte peterselie.
 
Vinaigrette met bieslook

Vinaigrette Bieslook

Op zoek naar een frisse en kruidige smaakmaker voor al je salades en visgerechten? Ontdek Vandemoortele® Bieslook...

Meer info

Twist

Voeg wat granaatappel voor een zoete toets.

Ook lekker

Alle recepten
Klassieker met een twist: ‘pure pork’-burger

Klassieker met een twist: heerlijke ‘pure pork’-burger

Een goeie burger smaakt altijd, en al helemaal als je hem zelf vers bereidt. Dit recept voor een ‘pure pork’-burger zal...

Toscane op je bord: tomaat-mozzarella zoals het hoort

Tomaat-mozzarella smaakt altijd! De combinatie van frisse tomaten en romige mozzarella – afgewerkt met de juiste olie – doet je...

Crispy fishburger van aubergine

Fish-a-licious: crispy fishburger van aubergine

Gek op de fishburger in je favoriete fastfoodrestaurant? Dan zal deze aubergineburger met makreel je zeker en vast ook smaken....