Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Gyrosmarinade 

Gyros is een traditioneel Grieks vleesgerecht. De benaming komt van het Griekse woord ‘guros’ wat ‘ronddraaien’ betekent. Net zoals döner kebab wordt gyros immers op een spies geroosterd. Welk vlees je ook kiest – kip, varkens, - lams- of rundvlees – het geheim van een lekkere gyros zit ‘m in de marinade. En die is helemaal niet moeilijk om te maken! In dit recept gaan we aan de slag met kalkoen.

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 dl
Vandemoortele® Multicooking Olie 
2
uien in stukjes 
1 koffielepel
tomatenpuree 
1 snuifje
chilipoeder 
1 el
kippenkruiden 
1 snuifje
paprikapoeder 
1 el
verse tijm 
1 el
verse oregano 
1 teentje
fijngesneden look 
3
rode paprika's in stukjes

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Voeg stukjes vlees naar keuze toe.
  3. Laat minstens 1 uur marineren.
  4. Bak het geheel in een scheutje multicooking olie.

Multi-cooking Olie

Op zoek naar een olie die geschikt is voor al je bereidingen? Vandemoortele® Multi-cooking Olie is wat je zoekt! Ontdek er...

Meer info

Twist

Hoewel de naam van het recept ‘gyrosmarinade’ is, hoef je niet per se gyros te gebruiken. Zo laten ook aardappelen zich prima combineren met de marinade!

Ook lekker

Alle recepten

Vismarinade

Vis en citroen zijn een onafscheidelijk duo. Oorspronkelijk werd citroensap vooral bij vis geserveerd om de ‘vissige’ geur te...

Pittige marinade voor gevogelte 

Dat je met een marinade flink wat meer pit aan kip kunt geven, wist je wellicht al. Maar gevogelte marineren heeft nog andere...

Pittige chimichurrimarinade 

Deze pittige chimichurri komt recht uit Zuid-Amerika. In Argentinië en Uruguay krijg je deze smaakmaker standaard bij gegrild...