Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Gribichesaus 

Op zoek naar een verrassende smaakmaker? Met gribichesaus combineer je het beste van twee werelden: romige mayonaise en kruidige dressing. Een heuse klassieker die je in de Franse keuken oorspronkelijk bij kalfskop of rundstong geserveerd kreeg, maar je nu naar hartenlust kunt combineren met visgerechten of verfijnde groenten. 

Ingrediënten

Aantal personen 4

300 ml
Vandemoortele® Olijfolie Extra Vierge
2
eieren
1 el
mosterd
1 el
azijn
peper en zout
1 el
gehakte kervel 
1 el
gehakte peterselie 
1 el
gehakte dragon 
1
hardgekookt ei 
1 el
fijngesneden augurken 
1 el
fijngesneden kappertjes 

Bereiding

Belangrijk: haal voordat je begint alle ingrediënten uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur zijn.
  1. Maak mayonaise: vul een bokaal met de ingrediënten in deze volgorde: eerst de twee eieren, dan de mosterd, de azijn, wat peper en zout, en tot slot de olijfolie. 
  2. Plaats de mixer op de bodem van de bokaal en druk op start. Beweeg de mixer van onder naar boven tot je een vaste massa krijgt. 
  3. Snijd het hardgekookte ei in fijne stukjes en voeg toe aan de saus.
  4. Voeg ook de verse kruiden, augurk en kappertjes toe. Even roeren en klaar! 

Olijfolie Extra Vierge

De ideale manier om je warme én koude bereidingen af te werken? Extra Vierge Olijfolie van Vandemoortele® natuurlijk! Ontdek...

Meer info

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Zelf cocktailsaus maken

Als kind maakte je misschien ook al cocktailsaus door de mayonaise op je bord met ketchup te mengen. Gelukkig is er ook een...

Thumbnail

Razendsnel mayonaise maken

Wist je al dat mayonaise een eeuwenoude saus is? Het recept werd wellicht al in de 18e eeuw vastgelegd. Er zijn zelfs heuse...

Thumbnail

Zelf mayonaise maken zonder mixer

We wisten het al langer: frietjes met mayonaise zijn een gouden duo, en niet alleen omdat wij Belgen dat gewoon zijn. Zo...