Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Gevulde en gefrituurde olijven

Olijven zijn op zich al een verfijnd aperitiefhapje, maar wist je al dat ze ook bijzonder veelzijdig zijn? Niet alleen heb je heel wat verschillende soorten – meer dan groene of zwarte – je kunt ze ook in talloze gerechten verwerken. In Griekenland worden ze vaak met feta gegeten. Dit recept haalde daar de inspiratie uit.

Ingrediënten

Aantal personen 4

Vandemoortele® Frituurolie Excellence 
Vandemoortele® Olijfolie Extra Vierge
200 g
ontpitte groene olijven  
50 g
feta 
200 g
bloem 
100 g
paneermeel 
100 g
panko 
eiwit van 2 eieren 
1
citroen 
peterselie

Bereiding

  1. Laat de friteuse opwarmen tot 160°C.
  2. Vul de olijven met feta. 
  1. Dep de olijven droog. 
  1. Rol de olijven eerst door de bloem en vervolgens door het eiwit.  Als je van een dikkere korst houdt, mag je deze stap herhalen.
  2. Rol de olijven door de mengeling van paneermeel en panko. 
  3. Frituur de olijven een tweetal minuten, of tot de korst goudbruin is.
  4. Serveer de olijven met een lekkere dipsaus van yoghurt en groene kruiden of kruidenmayonaise en werk af met een schijfje citroen en de gehakte peterselie. 

Frituurolie Excellence

Feilloos maar evenwichtig frituren? Dat doe je met de Excellence Frituurolie van Vandemoortele®! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Geen fan van feta? Geef je olijven dan een andere zuiderse toets door ze te vullen met lekkere, verse Italiaanse kruiden.

Basilicum

Ook lekker

Alle recepten

Frietjes van zoete aardappel

Belgen zijn terecht verzot op frietjes. Heb je echter geen zin in gewone aardappelen, dan kun je ook met zoete aardappel aan de...

Thumbnail

Bruschetta

Heb je broodliefhebbers in huis? Verras ze eens met heerlijke bruschetta’s. Met slechts vier ingrediënten tover je een gewoon...

Thumbnail

Tortillakrokantjes

Heb je een verrukkelijke salsa of guacamole staan, maar ontbreek je nog iets om mee te dippen? Maak dan zélf tortillachips. Veel...