Zoek
Gefrituurde olijven - Olives frites

Heerlijk hapje: gevulde en gefrituurde olijven

Gefrituurde olijven - Olives frites

Olijven zijn op zich al een verfijnd aperitiefhapje, maar wist je al dat ze ook bijzonder veelzijdig zijn? Niet alleen heb je heel wat verschillende soorten – meer dan groene of zwarte – je kunt ze ook in talloze gerechten verwerken. In Griekenland worden ze vaak met feta gegeten. Dit recept haalde daar de inspiratie uit.

Fijne Krokantjes
30 minuten

Ingredients

Number of persons 4

200
g
ontpitte groene olijven  
50
g
feta 
200
g
bloem 
100
g
paneermeel 
100
g
panko 
eiwit van 2 eieren 
1
citroen 
peterselie

Bereiding

  1. Laat de friteuse opwarmen tot 160°C.
  2. Vul de olijven met feta. 
  1. Dep de olijven droog. 
  1. Rol de olijven eerst door de bloem en vervolgens door het eiwit.  Als je van een dikkere korst houdt, mag je deze stap herhalen.
  2. Rol de olijven door de mengeling van paneermeel en panko. 
  3. Frituur de olijven een tweetal minuten, of tot de korst goudbruin is.
  4. Serveer de olijven met een lekkere dipsaus van yoghurt en groene kruiden of kruidenmayonaise en werk af met een schijfje citroen en de gehakte peterselie. 

Twist

Geen fan van feta? Geef je olijven dan een andere zuiderse toets door ze te vullen met lekkere, verse Italiaanse kruiden.
Basilicum - Basilic

Ook lekker