Zoek
Geroosterde aubergines - Aubergines grillées

Gemarineerde aubergine met knoflook, honing en rode peper

Geroosterde aubergines - Aubergines grillées

Aubergine is een fantastisch veelzijdige groente. Of je ze nu wil bakken, grillen of verwerken in een ovenschotel, het kan allemaal. Dankzij haar sponsachtige structuur, leent deze groente zich ook uitstekend voor marinades. Ze zit overigens vol vezels en mineralen en helpt je andere voedingsstoffen beter opnemen. Wat vaker aubergines op het menu zetten, is dus een goed idee. Om de ietwat bittere smaak te neutraliseren, is er een simpel trucje. Je ontdekt het hieronder!

Side Dishes
meer dan 60 minuten

Ingredients

Number of persons 4

4
el
Vandemoortele® Multicooking Olie
2
aubergines
1
lente-ui
1
rode peper
1
knoflookteentje
1
peterselie 
2
el
honing
peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in 2 helften en bestrooi met wat zout. Laat intrekken, spoel na 30 minuten af onder koud stromend water en dep droog. Zo vermijd je dat de groente bitter smaakt.
  2. Maak ondertussen een marinade door de knoflook, olie, peterselie, honing en peper en zout te mengen.
  3. Strijk de aubergines in met de marinade en laat 25 à 30 min bakken in oven van 200°C met de gesneden kant naar beneden. Draai de aubergines de laatste 10 minuten om. 
  4. Werk de aubergine af met lente-ui en rode peper. 

Twist

Bedek de aubergines met plakjes mozzarella en zet ze nog even onder grill voor een extra smeuïg resultaat.
Mozarella

Ook lekker