Zoek
Crispy fishburger van aubergine

Fish-a-licious: crispy fishburger van aubergine

Crispy fishburger van aubergine

Gek op de fishburger in je favoriete fastfoodrestaurant? Dan zal deze aubergineburger met makreel je zeker en vast ook smaken. Het recept is heel eenvoudig, maar de burger is een echt smaakbommetje. Bovendien is deze variant ook een pak gezonder. Smullen maar!

Time for Tapas
30 minuten

Ingredients

Number of persons 4

Vandemoortele® Arachideolie
1
ei
1
grote aubergine
100
g
rode en witte quinoa
Cayennepeper
Tuinkers
2
blikje
gerookte, gepeperde makreelfilet
Peper en zout

Bereiding

Burger
  1. Kluts het ei met wat cayennepeper, peper en zout.
  2. Snij de aubergine in dikke plakken van ongeveer een centimeter en dompel ze onder in het eiermengsel.
  3. Wentel de aubergine vervolgens in de quinoa, leg ze op een ovenschaal en besprenkel met de olie.
  4. Bak een tien à vijftiental minuten in de oven op 180 °C.
Afwerking
  1. Snij de makreel in grove stukken.
  2. Meng de makreel en de tuinkers onder de mayonaise.
  3. Leg het makreelmengsel op de aubergineplakjes en werk af met nog wat tuinkers.

Twist

Zin in wat afwisseling? Dan kun je naast aubergine ook courgette gebruiken voor de burgers.
Courgette

Ook lekker