Zoek
Crumble van bosbessen - Crumble aux fruits rouges

Overheerlijke crumble van bosbessen 

Crumble van bosbessen - Crumble aux fruits rouges

Crumble of kruimeltaart heeft zijn naam niet gestolen! Dit (vermoedelijk Britse) gebak bestaat uit een soort van kruimeldeeg dat je over fruit stort en in de oven afbakt. De lekkerste kruimeltaart serveer je met een bolletje roomijs. Aan de slag!

Zoete Zondes
30 minuten

Ingredients

Number of persons 4

3
el
Vandemoortele® Zonnebloemolie
600
g
diepvriesfruit, mix van bosbessen, frambozen en aardbeien 
1
el
maïzena 
60
g
havermout
30
g
amandelpoeder
zeste van een halve citroen
60
g
pecannoten
40
g
patisseriebloem 
50
g
fijne suiker 
1
vanillestokje 
1
el
maïzena

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
  1. Meng het diepvriesfruit met de maïzena. 
  2. Maak crumbledeeg door de havermout met het amandelpoeder, de bloem, de suiker en de zeste van een halve citroen te mengen. Verkruimel de pecannoten en voeg toe aan het deeg. 
  3. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap de zaadjes eruit en meng ze onder het deeg. 
  4. Meng de zonnebloemolie door het deeg. 
  5. Stort het crumbledeeg over het fruit en laat 25 minuten bakken in een oven van 200°C.

Twist

In een crumble kun je verschillende soorten fruit verwerken. Als je dus geen frambozen, aardbeien en bosbessen voorhanden hebt, maak dan een lekkere crumble van appelen en peren.
Appel en peer - Pomme et poire

Ook lekker