Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Crumble van bosbessen 

Crumble of kruimeltaart heeft zijn naam niet gestolen! Dit (vermoedelijk Britse) gebak bestaat uit een soort van kruimeldeeg dat je over fruit stort en in de oven afbakt. De lekkerste kruimeltaart serveer je met een bolletje roomijs. Aan de slag!

Ingrediënten

Aantal personen 4

3 el
Vandemoortele® Maïsolie 
600 g
diepvriesfruit, mix van bosbessen, frambozen en aardbeien 
1 el
maïzena 
60 g
havermout
30 g
amandelpoeder
zeste van een halve citroen
60 g
pecannoten
40 g
patisseriebloem 
50 g
fijne suiker 
1
vanillestokje 
1 el
maïzena

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
  1. Meng het diepvriesfruit met de maïzena. 
  2. Maak crumbledeeg door de havermout met het amandelpoeder, de bloem, de suiker en de zeste van een halve citroen te mengen. Verkruimel de pecannoten en voeg toe aan het deeg. 
  3. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap de zaadjes eruit en meng ze onder het deeg. 
  4. Meng de maïsolie door het deeg. 
  5. Stort het crumbledeeg over het fruit en laat 25 minuten bakken in een oven van 200°C.

Maïsolie

Ben je een zoetekauw? Dan is maïsolie met zijn lichtzoete toets ideaal voor jou! Ontdek er hier alles over.

Meer info

Twist

In een crumble kun je verschillende soorten fruit verwerken. Als je dus geen frambozen, aardbeien en bosbessen voorhanden hebt, maak dan een lekkere crumble van appelen en peren.

Ook lekker

Alle recepten
Miniatuurvoorbeeld

Brusselse Wafels 

Wat is nu weer het verschil tussen Brusselse en Luikse wafels? De Brusselse variant is luchtig en krokant, terwijl de Luikse een...

stapel pannenkoeken

Pannenkoeken 

Of het nu pannekoeken of pannenkoeken is, kan ons niet schelen. Zolang het maar smaakt. Over de hele wereld heb je pannenkoeken...

Miniatuurvoorbeeld

Chocoladekoekjes 

De lekkerste koekjes bak je zelf. Met dit kindvriendelijke recept tover je in geen tijd heerlijke chocoladekoekjes uit de oven....