Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Chocoladekoekjes 

De lekkerste koekjes bak je zelf. Met dit kindvriendelijke recept tover je in geen tijd heerlijke chocoladekoekjes uit de oven. En je kinderen? Die mogen gerust meehelpen. De havermout geeft deze koekjes een onweerstaanbare crunch. We hebben je gewaarschuwd!

Ingrediënten

Aantal personen 4

200 ml
Vandemoortele® Zonnebloemolie 
250 g
bloem
1 tl
bakpoeder
100 g
suiker
60 g
havermout
2
eitjes
100 g
chocoladedruppels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.
  1. Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en de havermout goed onder elkaar.
  2. Voeg er de zonnebloemolie en de eitjes aan toe en meng verder tot je een egaal, vast koekjesdeeg krijgt. 
  3. Meng de chocoladedruppels onder het deeg. 
  4. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.  
  5. Neem een bakplaat en bekleed met een vel bakpapier.  
  6. Rol balletjes van het deeg met een diameter van 3 à 4 cm. Schik ze op de bakplaat. 
  7. Druk de balletjes plat tot koekjes van ongeveer een centimeter dik.
  8. Bak de koekjes 20 minuten.

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Hou je van crunchy? Voeg dan extra stukjes noot aan het recept toe voor superknapperige koekjes!

Ook lekker

Alle recepten
Miniatuurvoorbeeld

Appelcake 

Wie houdt er niet van appelcake? Met dit recept wordt zelf cake bakken eenvoudiger dan ooit. Én na het bakken, ruikt je huis...

Vignette

Crunchy chocopasta 

Chocoladepasta is een echte klassieker op je boterhammen. Maar in de meeste varianten zit er wel erg weinig échte chocolade. Eens...

Miniatuurvoorbeeld

American pancakes met bosbessen 

Amerikaanse pannenkoeken verschillen van de onze in die zin dat ze een stuk dikker zijn. Toch betekent dat niet dat ze een zware...