Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Brusselse Wafels 

Wat is nu weer het verschil tussen Brusselse en Luikse wafels? De Brusselse variant is luchtig en krokant, terwijl de Luikse een stuk dikker is. Stripheld Nero kiest aan het einde van elk avontuur steevast voor Brusselse wafels. Wat ons betreft zijn ze allebei heerlijk, maar in dit recept kiezen we voor de beroemdste soort van de twee. Haal de poedersuiker maar boven!

Ingrediënten

Aantal personen 4

100 ml
Vandemoortele® Maïsolie 
350 ml
melk
1 zakje
gist 
3
eieren
50 g
suiker
300 g
bloem
1 snuifje
zout
poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de melk en de suiker in een steelpannetje en meng er de gist en de eidooiers onder.  
  2. Zeef de bloem en voeg er geleidelijk het mengsel met de lauwe melk aan toe. Roer goed zodat je een glad deeg krijgt. 
  3. Klop de eiwitten schuimig en spatel ze langzaam door het beslag. 
  4. Voeg de maïsolie en een snuifje zout toe. 
  5. Verwarm het wafelijzer en smeer in met een beetje maïsolie. 
  6. Bak de wafels goudbruin in 5 minuten. 
  7. Bestrooi ze met poedersuiker. 

Maïsolie

Ben je een zoetekauw? Dan is maïsolie met zijn lichtzoete toets ideaal voor jou! Ontdek er hier alles over.

Meer info

Twist

Wil je extra smaakvolle wafels? Vervang de melk dan door amandelmelk en geef je wafels een milde, nootachtige smaak!

Ook lekker

Alle recepten
stapel pannenkoeken

Pannenkoeken 

Of het nu pannekoeken of pannenkoeken is, kan ons niet schelen. Zolang het maar smaakt. Over de hele wereld heb je pannenkoeken...

Miniatuurvoorbeeld

Chocoladekoekjes 

De lekkerste koekjes bak je zelf. Met dit kindvriendelijke recept tover je in geen tijd heerlijke chocoladekoekjes uit de oven....

Miniatuurvoorbeeld

Appelcake 

Wie houdt er niet van appelcake? Met dit recept wordt zelf cake bakken eenvoudiger dan ooit. Én na het bakken, ruikt je huis...