Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Bruschetta

Heb je broodliefhebbers in huis? Verras ze eens met heerlijke bruschetta’s. Met slechts vier ingrediënten tover je een gewoon Frans brood om tot een krokant en zomers hapje dat recht uit Italië lijkt te komen. Het hoeft zelfs geen vers stokbrood te zijn! Het recept was oorspronkelijk immers bedoeld om oude stukjes brood weer lekker te maken. Ideaal als voorafje, bij een slaatje of de barbecue.

Ingrediënten

Aantal personen 4

2 el
Vandemoortele® Zonnebloemolie 
Frans brood 
1
knoflookteentje 
grof zout 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Snijd het stokbrood in fijne plakjes en rooster ze gedurende drie minuten langs beide kanten in de oven. Bestrijk elk plakje vervolgens met wat zonnebloemolie.
  3. Pel het teentje look en snij het overlangs.
  4. Wrijf alle plakjes in met de look en wat grof zout.
  5. Werk af met je favoriete beleg: guacamole, groene pesto, tomatensalsa, ...

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Maak je bruschetta’s extra cheesy door er mozzarella aan toe te voegen en ze nog even in de oven te zetten. Werk af met wat verse basilicum voor nog meer smaak.

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Tortillakrokantjes

Heb je een verrukkelijke salsa of guacamole staan, maar ontbreek je nog iets om mee te dippen? Maak dan zélf tortillachips. Veel...

Thumbnail

Chips van rode bieten

Rode bieten zitten tjokvol gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. Een goede reden om ze wat vaker op het menu te zetten. Je...

Thumbnail

Grissini met maanzaadjes

Geen aperitief compleet zonder ‘soepstengels’. Het eeuwenoude Italiaanse recept vergt wat van je geduld. Maar daarom hoef je...