Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Bladerdeegrolletjes gevuld met champignons en spekjes met een komkommerdip

Bladerdeeghapjes laten zich niet alleen mooi presenteren bij het aperitief; je kunt ze bovendien vullen met allerhande ingrediënten, zodat ze nooit gaan vervelen. Vandaag kiezen we voor een vulling van champignons en spekjes. De verrassende én verfrissende komkommerdip met limoen en geitenkaas maakt het geheel af.  

Ingrediënten

Aantal personen 4

1 rol
bladerdeeg
1 eetlepel
zonnebloempitten
1 eetlepel
pompoenpitten
125 g
witte champignons
125 g
kastanjechampignons
1 sjalot
1 teentje
knoflook
10 takjes
platte peterselie
1 citroen
1 eetlepel
sojasaus
200 g
gerookte spekblokjes
1 ei
125 g
verse geitenkaas
1 komkommer
1 limoen
Peper en zout

Bereiding

Maak eerst de bladerdeegrolletjes: 
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en rol het bladerdeeg uit op een bakplaat die met bakpapier bedekt is. 
  2. Hak de champignons fijn. Voeg ze samen met de fijngesnipperde sjalot en knoflook in een pan met oliemengeling voor warme bereidingen. Bak de ingrediënten tot al het vocht verdampt is. Blus het geheel met sap van een halve citroen. 
  3. Laat ook het citroensap verdampen en zet het vuur vervolgens uit. Doe alle ingrediënten in een mengkom. 
  4. Bak de gerookte spekblokjes krokant en voeg ze toe aan de mengkom. 
  5. Hak de peterselie, de zonnebloempitten en de pompoenpitten fijn. Voeg ze toe aan de mengkom en kruid af met peper en zout. Zet alles onder elkaar en werk af met 1 eetlepel sojasaus.  
  6. Klop het ei los met een scheutje water. 
  7. Snij het bladerdeeg in 12 vierkantjes.  
  8. Schep een flinke eetlepel vulling in het midden van elk stukje bladerdeeg. Druk de vulling aan en rol het bladerdeeg op. Schik de rolletjes met de opening naar boven op de bakplaat. 
  9. Bestrijk de bladerdeegrolletjes met het losgeklopte ei en zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren. 
Begin dan aan de dip: 
  1. Snij een derde van een komkommer in blokjes en pers een halve limoen.  
  2. Doe de verse geitenkaas samen met de komkommer en het limoensap in een blender. Voeg 2 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen toe en mix het geheel. Werk af met fijngehakte peterselie.  
  3. Serveer de bladerdeeghapjes met de dip.  
Olie blend  -  Mélange d’Huiles

Oliemengeling voor warme bereidingen

Weet je niet welke olie je voor warme bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor warme bereidingen van...

Meer info
Vandemoortele Blend 5 olieën - Vandemoortele Melange 5 huiles

Oliemengeling voor koude bereidingen

Weet je niet welke olie je voor koude bereidingen mag gebruiken? Geen nood: met de oliemengeling voor koude bereidingen van...

Meer info

Twist

Bekijk snel hoe Sofie Dumont deze bladerdeegrolletjes klaarmaakt voor het hele gezin!

Ook lekker

Alle recepten

Minipizzaatjes met hummus en look-muntdressing

Pizza is altijd een feest: iedereen lust deze Italiaanse klassieker, en je wordt er instant gelukkig van. Maar wat als je je niet...

Hamburgers met boerenkoolsalade en groentefrietjes

Hamburgers met frietjes: er zijn weinig combo’s die zó goed werken. Als je het gerecht pimpt met een smakelijke boerenkoolsalade,...

Pasta met paprikapesto en courgette

Als je aan tien vrienden vraagt wat hun favoriete pasta is, krijg je wellicht tien verschillende antwoorden. Maar wacht tot ze...