Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoek

Barbecuemarinade 

De zomer begint pas écht bij de eerste barbecue met vrienden of familie. En hoewel iedereen z’n vlees graag anders heeft – bleu, saignant, à point of bien cuit – doet een lekkere marinade het altijd goed! Je geeft er niet alleen een heerlijke smaak mee aan het vlees, je zorgt er ook voor dat het sappig blijft. Omdat er in dit recept wat suiker zit, krijgt het vlees tijdens het bakken een krokant korstje. Lekker bij ribbetjes, maar evengoed kun je dit recept voor tofu gebruiken.

Ingrediënten

Aantal personen 4

2 dl
Vandemoortele® Zonnebloemolie 
4
lente-ui (fijn gesneden) 
2 teentjes
look (fijn geperst) 
4 el
bruine suiker 
2 el
witte wijnazijn 
4 el
vloeibare honing 
200 ml
tomatenketchup 
2 el
sojasaus  

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Laat het vlees minstens een uur marineren.
  3. Bak het vlees naar smaak.

Zonnebloemolie

Een olie waar je veel culinaire kanten mee uit kan? Vandemoortele® Zonnebloemolie natuurlijk! Ontdek er hier meer over.

Meer info

Twist

Hou je van pittig? Vervang de ketchup dan door balsamicoazijn. Zo krijgen je ribbetjes een zalige zoetzure toets!

Ook lekker

Alle recepten
Thumbnail

Gyrosmarinade 

Gyros is een traditioneel Grieks vleesgerecht. De benaming komt van het Griekse woord ‘guros’ wat ‘ronddraaien’ betekent. Net...

Vismarinade

Vis en citroen zijn een onafscheidelijk duo. Oorspronkelijk werd citroensap vooral bij vis geserveerd om de ‘vissige’ geur te...

Pittige marinade voor gevogelte 

Dat je met een marinade flink wat meer pit aan kip kunt geven, wist je wellicht al. Maar gevogelte marineren heeft nog andere...