Ingredients
Number of persons 2
Voor de tosti's:
Vandemoortele® Oliemengeling warme bereidingen
500
g
bloemige aardappelen (bijvoorbeeld Bintje, Artemis, Frieslander)
Handvol gestoomde beetgare erwten
Peper en Zout
Voor de dip:
2
el
Vandemoortele® olijfolie extra vierge
2
el
yoghurt
1
el
fijngenipperde munt
1
el
limoensap
Peper en zout
Bereiding
- Schil de rauwe aardappelen, rasp ze en leg ze in een kom. Dep ze eventueel droog met een handdoek, maar spoel ze zeker niet af. Dan verwijder je het zetmeel en dat zorgt er net voor dat de tosti niet uit elkaar valt tijdens het bakken.
- Hussel er de gestoomde erwtjes door. Kruid af met peper en zout.
- Verhit een pan met olie, maak aardappelkoekjes en bak ze zonder te verplaatsen 5 min, tot ze onderaan een goudbruin korstje hebben.
- Maak ondertussen kruidendip: meng de olijfolie, de yoghurt, het limoensap en de fijngesnipperde munt door elkaar en kruid af met peper en zout.