Ingrediënten

  • 300 ml Vandemoortele Maïsolie
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel azijn (of een theelepel citroensap verdund met een theelepel water )
  • 1 koffielepel mosterd
  • Peper en zout

     

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  1. Doe de eidooier en mosterd in een middelgrote kom. Kruid met peper en zout. Roer er kort door met je klopper.
  2. Roer de azijn (of het citroensap) er druppelsgewijs onder. 
  3. Voeg er de maïsolie in kleine scheutjes aan toe. Van zodra de mayonaise dikker wordt, kan je verder gieten met een dun straaltje.
  4. Klop krachtig met de klopper, zodat de olie goed opgenomen wordt en snel bindt met de rest.
Je ideale partner.

Zonnebloemolie

Vandemoortele Zonnebloemolie is een veelzijdige olie. Je kan deze gebruiken voor zowel koude als warme bereidingen. Ideaal voor vis- en groentegerechten, marinades, pasta’s en koude bereidingen zoals vinaigrettes. Deze olie is 100% plantaardig en brengt de smaak van je ingrediënten optimaal tot hun recht. Rijk aan Omega 6 en vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L