Ingrediënten

Voor 4 personen - 30 minuten

  • 4 zalmfilets van 125 g
  • peper
  • zout
  • 2 kopjes sesamzaadjes
  • een kopje bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • Vandemoortele olie Stoven & Bakken
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • een stuk gember, fijngesneden
  • 1 grote paksoi in stukken
  • 1 broccoli in roosjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 1 gesnipperde rode ui
  • een bosje koriander, fijngesneden
  • enkele fijngesneden lente-uitjes
  • 1 fijngesneden rood Spaans pepertje
  • sojasaus 

Bereidingswijze

Breng de zalmfilets goed op smaak met peper en zout. Wentel ze achtereenvolgens door bloem, het losgeklopt ei en de sesamzaadjes. Laat even opstijven en bak de zalm in Vandemoortele olie Stoven & Bakken.

Bak de knoflook en gember in Vandemoortele olie Stoven & Bakken en voeg dan de groenten toe. Bak ze krokant en breng op smaak met koriander, Spaanse peper en lente-ui.

Serveer de zalm met de groenten en een bakje sojasaus (met lente-uitjes).

Proef échte groenten en vis

Stoven & Bakken

Stoven, bakken of grillen: deze olie kan je goed verhitten. Ze haalt de ware smaak van groenten en vis naar boven. Je kan alles goed toeschroeien zonder dat het aan de pan blijft kleven. Ze bevat High Oleïc zonnebloemolie, rijk aan onverzadigde vetzuren en spat minder dan andere plantaardige oliën. 

Voor een optimaal resultaat: goed schudden voor gebruik.

Allergenen: Soja
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml