Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de visreepjes

  • Vandemoortele frituurolie Minder Geuren
  • 200 g witte vis (bvb. kabeljauw of zeetong)
  • Panko paneermeel
  • 1 eiwit
  • Bloem
  • Peper & zout

Voor de remouladesaus

  • Mayonaise
  • Mosterd naar smaak
  • Tuinkruiden (peterselie, dragon, bieslook…)
  • Ansjovis naar smaak
  • Een hardgekookt ei

Bereidingswijze

Remouladesaus

  1. Versnipper de tuinkruiden.
  2. Verkruimel het hardgekookte eitje en snijd de ansjovis fijn.
  3. Meng alles, samen met een beetje mosterd en de mayonaise, tot een stevige saus.

Visreepjes

  1. Snijd de vis in reepjes en kruid met peper en zout.
  2. Klop het eiwit los in een diep bord.
  3. Draai de reepjes vis in bloem en klop het teveel er af. Rol vervolgens de visreepjes in het losgeklopt eiwit. Laat wat uitlekken en wentel tot slot de visreepjes in het panko paneermeel.
  4. Frituur  op 175°C tot ze een goudgele kleur hebben.

Tip: Serveer de visreepjes warm op een schaal met de remouladesaus als dipsaus.

Minder Geuren

Frituurolie Minder Geuren is een huiseigen, unieke compositie, samengesteld uit zonnebloemolie, palmolie en koolzaadolie. Minder Geuren bevat een plantaardig natuurlijk aroma waardoor het grootste deel van de bakgeuren beter wordt geabsorbeerd. Voor een optimaal gebruik dient de frituurolie ververst te worden na 10 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L