Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de visreepjes

  • Vandemoortele frituurolie Minder Geuren
  • 200 g witte vis (bvb. kabeljauw of zeetong)
  • Panko paneermeel
  • 1 eiwit
  • Bloem
  • Peper & zout

Voor de remouladesaus

  • Mayonaise
  • Mosterd naar smaak
  • Tuinkruiden (peterselie, dragon, bieslook…)
  • Ansjovis naar smaak
  • Een hardgekookt ei

Bereidingswijze

Remouladesaus

  1. Versnipper de tuinkruiden.
  2. Verkruimel het hardgekookte eitje en snijd de ansjovis fijn.
  3. Meng alles, samen met een beetje mosterd en de mayonaise, tot een stevige saus.

Visreepjes

  1. Snijd de vis in reepjes en kruid met peper en zout.
  2. Klop het eiwit los in een diep bord.
  3. Draai de reepjes vis in bloem en klop het teveel er af. Rol vervolgens de visreepjes in het losgeklopt eiwit. Laat wat uitlekken en wentel tot slot de visreepjes in het panko paneermeel.
  4. Frituur  op 175°C tot ze een goudgele kleur hebben.

Tip: Serveer de visreepjes warm op een schaal met de remouladesaus als dipsaus.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L