Ingrediënten

  • Vandemoortele Minder geuren frituurolie
  • ¼ bloemkool, ¼ broccoli, ½ zoete puntpaprika (of rode paprika), ½ courgette, 3 selderstengels
  • 2 eetlepels maïszetmeel (bvb. Maïzena)
  • 5 eetlepels bloem
  • 15 cl koud water met ijsblokjes
  • Zout

Bereidingswijze

De groenten:

  1. Was alle groenten en laat ze uitlekken. 
  2. Snij de courgette in stukken van 3 cm lang en verdeel deze vervolgens in 4 gelijke partjes. 
  3. Snij het loof van de koolrabi en schil het deel van de groente dat je wil gebruiken. 
  4. Snij de broccoli in stukjes. 
  5. Snij de (ongepelde) zoete paprika in ringen (of halve ringen, als je een rode paprika gebruikt). 
  6. Snij het bladloof van de selder. Breek ook het onderste deel van elke stengel af en trek de taaiste vezels uit de groente. Schil daarna de selderstengels met een dunschiller. Snij de selder in stukjes van 4 cm lang. 
  7. Doe alle gesneden groenten in een schaal en zet koel weg.​

Tempurabereiding:

  1. Verhit de frietketel tot 175°. 
  2. Doe voor het beslag wat ijsblokjes in een schaaltje en schenk er het koude water bij. Voeg er ook de bloem aan toe en een snuifje zout. 
  3. Meng alles kort tot je een ijskoud en egaal papje krijgt. 
  4. Dip de groenten telkens in het beslag en bak ze goudbruin in de hete olie. Haal daarvoor wel het mandje uit de frituurolie, anders zou het deeg er snel in blijven kleven. 
  5. Schik ze daarna op keukenpapier zodat de overtollige olie kan uitlekken.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L