Ingrediënten

  • Scheutje Vandemoortele Culinaire olie
  • 6 dl groentebouillon
  • 300 g bulgur / couscous
  • 4 tomaten
  • 4 lente-uitjes
  • ½ bosje platte peterselie
  • ½ citroen
  • Enkele takjes munt.
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de groentebouillon. 
  2. Doe de bulgur of couscous in een kom en schenk er de hete bouillon over. Laat de tarwekorrels wellen tot ze zacht zijn. 
  3. Dompel de tomaten een 20 seconden lang onder in kokend water, haal ze eruit en ontvel ze. Snij ze in vier en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees dan in blokjes van 0,5 cm. 
  4. Hak de peterselie, munt en lente-uitjes in fijne snippers. Snij het wortelstukje van de lente-uitjes en verwijder ook het buitenste blad. Snij ze haaks in heel fijne ringen. Doe de snippers lente-ui, peterselie en munt bij de bulgur. 
  5. Meng de taboulé met een vork en breng op smaak met een scheutje Vandemoortele Culinaire olie. Kruid met zout en een beetje peper van de molen. Besprenkel met citroensap en strooi er de blokjes tomaat over. Wil je nog meer smaak? Voeg dan wat rozijnen toe aan de taboulé.
Het beste van 3 oliën in één fles.

Culinaire Multi-cooking olie

Maak het jezelf gemakkelijk met Vandemoortele Culinaire Multi-cooking olie, een olie die geschikt is voor elke bereiding. Culinaire Multi-cooking olie  is een mengeling van drie plantaardige oliën. Met maïsolie voor een zachte smaak, koolzaadolie die Omega 3 bevat en zonnebloemolie die rijk is aan Omega 6. Past heerlijk goed bij zowel koude als warme bereidingen met groenten en vis, of als basis van een vinaigrette.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L