Ingrediënten

4 personen:

  • 4 - 5 eetlepels Vandemoortele Zonnebloemolie
  • 300 g rode bieten (geschild, in schijfjes van 0,5 cm)
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaan
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°. 
  2. Leg de schijfjes rode biet op een bakplaat en besprenkel met Vandemoortele Zonnebloemolie. Kruid met peper en zout. (Als je voorgekookte bieten gebruikt, dan mag je deze stap overslaan)
  3. Rooster de bieten 30 minuten, tot ze zacht zijn. 
  4. Doe ze samen met de andere ingrediënten in de blender en mix goed. 
  5. Kruid eventueel bij met peper en zout. 
  6. Serveer als aperitiefhapje, bij groententempura bijvoorbeeld.

Tip: Voor meer crunch en een aparte touch kan je stukjes walnoot toevoegen.

Je ideale partner.

Zonnebloemolie

Vandemoortele Zonnebloemolie is een veelzijdige olie. Je kan deze gebruiken voor zowel koude als warme bereidingen. Ideaal voor vis- en groentegerechten, marinades, pasta’s en koude bereidingen zoals vinaigrettes. Deze olie is 100% plantaardig en brengt de smaak van je ingrediënten optimaal tot hun recht. Rijk aan Omega 6 en vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
1L