Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Vandemoortele frituurolie Excellence
  • Vandemoortele olie Stoven en Bakken
  • 1 pompoen (+/- 1 kg)
  • 250 g bloem
  • 5 eieren
  • 100 g havermout
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

De wafeltjes:

  1. Was en schil de pompoen, snijd doormidden, verwijder de pitten, snijd in stukken en besprenkel met Vandemoortele olie Stoven en Bakken. Bak 20 tot 25 minuten in de oven.
  2. Maak met een mixer (of een blender) een puree van de gegaarde pompoen. Voeg 250 g bloem toe, de eieren, een snufje zout, peper en de havermout. Meng grondig.
  3. Vorm ronde wafeltjes met de handen en bak de wafeltjes in de frietketel op 175°C tot ze mooi gekleurd zijn.

Tip: Heerlijk met plakjes gerookte eendenborst, wat veldsla of winterpostelein en eenvoudig gekruid met wat Vandemoortele Koolzaadolie en Banyuls-azijn.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L