Ingrediënten

  • 2 eetlepels Vandemoortele Arachideolie
  • 1 groene fijngesneden chilipeper (zonder zaadjes en zaadlijsten)
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 stukje (2 cm) verse gember, fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels limoenrasp (of fijngesneden citroengras voor een frissere smaak)
  • 6 (175 g) kippenborstfilets, met vel
  • maïszetmeel

Bereidingswijze

  1. Neem een grote kom en klop de ketjap, limoenrasp, Vandemoortele Arachideolie, chilipeper, knoflook, gember, koriander en basterdsuiker op, tot de suiker is opgelost. 
  2. Doe de stukken kip in een hersluitbare plastic zak. Giet de marinade erbij en vermeng goed. 
  3. Sluit de zak en laat minstens 2 uren marineren in de koelkast. 
  4. Haal daarna de kip uit de zak en laat het teveel aan marinade eraf druipen. 
  5. Verhit een grote pan op matig hoog vuur en leg de kipfilets er in, met de velkant naar beneden. 
  6. Bak ongeveer 4 minuten, tot het vel krokant is. 
  7. Keer de kipfilets om en laat verder bakken tot ze volledig gaar zijn. 
  8. Los het maïszetmeel op in water, roer door de marinade en breng aan de kook. 
  9. Zet het vuur lager van zodra het water kookt en laat 5 minuten sudderen. Serveer met de gemarineerde kip.


Tip: Heb je nog wat marinade over? Gebruik ze om een sausje te maken!

Los 1 el maïszetmeel op in 1 el water en roer de rest van je marinade erdoor. Zet het vuur later van zodra het water kookt en laat 5 minuten sudderen. Serveer met de gemarineerde kip

Je beste grill-wokvriend.

Arachideolie

Wil je wokken of grillen? Dan is deze olie ideaal. Kan verhit worden tot 220°, waardoor je de ingrediënten een extra krokant laagje geeft. Deze olie is 100% plantaardig en heeft een subtiele notensmaak. Met Vandemoortele Arachideolie komt de smaak van je gerechten mooi tot zijn recht.

Allergenen: Arachide (aardnoten)
Lees meer Beschikbaar in:
1L