Ingrediënten

  • 150 ml Vandemoortele Arachideolie
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 sjalot
  • 150 ml witte wijnazijn
  • ½ eetlepel bruine suiker
  • Een handvol (verse) peterselie
  • Een handvol (verse) oregano
  • Zeezout & zwarte peper

Bereidingswijze

Chimichurri marinade​

  1. Snij de sjalot en paprika in kleine blokjes.
  2. Stamp de knoflook, peterselie, oregano en het chilipepertje fijn in een vijzel. 
  3. Meng de Vandemoortele Arachideolie met de wijnazijn, bruine suiker, sjalot, paprika’s, peterselie, knoflook, chilipeper en kruiding. 

Marineer je vlees

  1. Laat je steaks of spareribs een nachtje in de marinade trekken (zet weg in de koelkast).
  2. De dag nadien: haal je gemarineerd vlees uit de koelkast, en uit de marinade. Laat op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout.
  3. Grill of barbecue ze saignant, bleu, … volgens je voorkeur. Serveer op een warm bord en werk af met de chimichurrimarinade.

Maak je de marinade voor spareribs? Voeg dan gewoon wat meer bruine suiker toe aan je marinade. Laat ze eveneens een nacht marineren. Laat daarna op kamertemperatuur komen en leg in een ovenschaal. Bak ze 30 minuten in een oven van 180°. Bedruip de spareribs regelmatig met de marinade.

Je beste grill-wokvriend.

Arachideolie

Wil je wokken of grillen? Dan is deze olie ideaal. Kan verhit worden tot 220°, waardoor je de ingrediënten een extra krokant laagje geeft. Deze olie is 100% plantaardig en heeft een subtiele notensmaak. Met Vandemoortele Arachideolie komt de smaak van je gerechten mooi tot zijn recht.

Allergenen: Arachide (aardnoten)
Lees meer Beschikbaar in:
1L