Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • Vandemoortele frituurolie Minder Geuren
  • 4 plakjes Parmaham, fijngesnipperd
  • 50 g geraspte kaas
  • Fijngehakte peterselie
  • 350 ml melk
  • 2 eiwitten
  • 50 ml Vandemoortele olie Bakken & Braden
  • 60 g bloem + wat extra voor het paneren
  • Paneermeel
  • Zout & peper
  • Vandemoortele Honing Mosterd vinaigrette

Bereidingswijze

  1. Verwarm de 50 ml Vandemoortele olie Bakken & Braden in een pot en voeg al roerend de 60 g bloem toe. Laat even garen op een zacht vuurtje. Blijf roeren en giet geleidelijk de melk erbij tot het een mooie, dikke saus is.
  2. Meng er, van het vuur af, de kaas, ham en peterselie door. Kruid met peper en een beetje zout.
  3. Stort het mengsel in een ondiepe, ingevette schaal en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Klop het eiwit los. Maak bolletjes van de opgesteven saus en rol elk bolletje eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en tot slot door het paneermeel.
  5. Laat nogmaals 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de frituurolie tot 175°C en frituur de bolletjes gedurende een 2-tal minuten goudbruin. 

Tip: Serveer de kroketjes met de Vandemoortele Honing Mosterd vinaigrette.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L