Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 el Vandemoortele Fijne Slaolie
  • Vandemoortele frituurolie Excellence
  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 100 g mozzarella
  • 200 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 el truffeltapenade
  • Water
  • 1 bosje rucola
  • 1 tl citroensap
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Het deeg:

Meng de bloem, een beetje zout en een beetje water in een kom tot een stevig deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

De vulling:

Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Meng de ricotta, eieren, Parmezaanse kaas, truffeltapenade en een beetje peper in een kom. Voeg de mozzarella toe.

De panzerotti:

  1. Verdeel het deeg in twaalf. Rol elk deeltje deeg uit in schijven van ongeveer 2 tot 3 mm dik.
  2. Werk net als voor ravioli: schik de vulling op een zijde van de schijven en bevochtig de randen.
  3. Vouw de schijven dicht en vorm halve maantjes. Druk de randen met een vork aan om ze goed te sluiten.
  4. Verhit de frituurolie tot 175°C en bak er de panzerotti in, drie bij drie. Zo kleuren ze mooi bruin. Enkele minuten frituren volstaat.
  5. Serveer met enkele blaadjes rucola, breng op smaak met Vandemoortele Fijne Slaolie en een paar druppels citroensap, zout en peper.

Excellence

Excellence is de fijnste frituurolie voor het beste bakresultaat. Ze bestaat uit 100 % zonnebloemolie waaronder de speciale “high oleic” zonnebloemolie. Deze wordt gewonnen uit de zaden van een speciaal ras zonnebloemen en is van nature rijk aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Excellence beter bestand tegen langdurige verhitting, is deze evenwichtig en gaat deze olie 40 % langer mee zodat ze pas ververst moet worden na 14 bakbeurten.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
2L