Ingrediënten

Voor 12 muffins - 30 minuten

  • 120 g quinoa, gemalen (in de vijzel of koffiemolen)
  • 100 g bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • een snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • enkele blaadjes verse tijm
  • 1 theelepel zout
  • 50 g bruine suiker
  • 50 g witte suiker
  • 2 eieren
  • 50 ml Vandemoortele olie Zoete Keuken
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 300 ml volle melk
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 2 peren in partjes gesneden 

Bereidingswijze

Meng bloem, bakpoeder, de fijngemalen quinoa, specerijen en zout in een kom.

Meng in een andere kom de eieren met de twee soorten suiker, de Vandemoortele olie Zoete Keuken, vanille en melk.

Voeg dit mengsel bij de bloem en meng kort.

Voeg dan de citroenschillen en peren toe.

Verdeel over 12 muffinvormpjes en zet ze 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Je rechterhand voor zoetigheden

Zoete Keuken

Deze olie geeft extra luchtigheid aan al je koekjes, cakes, muffins, … Ze is een mengsel van 100% plantaardige oliën, waaronder High Oleïc zonnebloemolie. Dus rijk aan onverzadigde vetzuren. Doordat de olie vloeibaar is, is ze handig in gebruik. Bovendien is ze een bron van Vitamine E.

Allergenen: Geen
Lees meer Beschikbaar in:
500 ml